Schüco Srbija – Prednosti Schuco PVC stolarije

Schüco Srbija PVC stolarija – Idealni za područja klimatskih razlika

 

Srbija ja zemlja velikih klimatskih ekstrema. Godine 2018. je posle uglavnom snežnog i ledenog marta usledio najtopliji april u istoriji merenja temperatura (preko 160 godina). U severnim delovima zemlje tokom zime i proleća skoro svaki dan je duvala košava. U ovakvoj klimi izuzetno je bitno izolovati objekte od spoljnih uticaja. Kvalitetan prozor, poput onog koji je napravljen od Schuco profila mora da ima dva svojstva: da pruža aktivnu zaštitu od spoljnih temperaturnih ekstrema, kao i da spreči ulazak vazduha od udara vetra u unutrašnjost objekta. Osim toga, treba da bude i trajan, da služi makar nekoliko decenija, opravdavajući time svoju nešto višu cenu.

PVC profil je ključna determinanta kvaliteta PVC stolarije. Pored toga, jednako je bitan i kvalitet izrade samih prozora. Međutim, dok kvalitetan prozor od kvalitetnog profila osigurava vrhunska izolaciona i zaštitna svojstva, od nekvalitetnog profila nije moguće napraviti tako kvalitetan prozor, bez obzira na kvalitet izrade prozora.

Kako prepoznati dobar PVC profil?

 

Da biste razlikovali kvalitetan PVC profil od onog drugog, nije neophodno da budete dipl. inž. građevinarstva, niti stolar. Sve što je neophodno da znate je ovih nekoliko pravila.

Schuco srbija PVC profil  

TEŽINA I DEBLJINA PROFILA

 

Izolaciono svojstvo, kao i čvrstina nekog PVC elementa zavisi od njegove debljine. Pošto je PVC relativno lagan materijal, lako je primetiti razliku u težini između kvalitetnog i nekvalitetnog profila. Svi kvalitetni profili su širi, a samim tim i teži od onih niže klase. Teži profil takođe može biti pravljen od debljih i jačih elemenata koji pružaju bolju izolaciju, čvršći su i trajniji. Iako su prozori od ovakvih profila skuplji, ova investicija se vraća kroz manje troškove za struju i ogrev i duže intervale zamene spoljne stolarije.

Debljina profila takođe utiče i na kvalitet izrade samog prozora, jer je montažerima lakše da spajaju elemente od čvršćeg materijala. Sama izrada je lakša i preciznija, a takođe i ugradnja takvog prozora u prozorsko okno.

Debljina pregrada i spoljnih zidova profila je kao veoma bitna determinanta kvaliteta podeljena u tri kategorije.

  • A klasa – minimalna debljina vidljivih stranica je 2,8 mm, dok je debljina nevidljivih najmanje 2,5 mm
  • B klasa – minimalna debljina vidljivih stranica je 2,5 mm, dok je debljina nevidljivih najmanje 2 mm.
  • C klasa – svi profili koji ne ispunjavaju oba kriterijuma za B klasu.

BROJ KOMORA

 

Ovo je verovatno najčešće upotrebljavani kriterijum pri odabiru PVC stolarije. Vazdušne komore su prostori unutar profila, odvojeni plastičnim pregradama. Broj komora u profilu je lako odrediti. Jednostavno treba prebrojati šupline horizontalno od jedne do druge ivice profila. Komore su vidno različitih zapremina jer se tako obezbeđuju najbolja termoizolaciona svojstva i trajnost.

Ipak, sam broj komora ne govori dovoljno o kvalitetu tog profila. Neophodno je takođe uzeti u obzir težinu kao i ukupnu širinu samog profila. Na našem tržištu se prodaju mnogi profili i raspon kvaliteta i cene je veoma velik, pa nije neuobičajeno da petokomorni profil pruža mnogo bolja izolaciona svojstva od onih koji imaju sedam ili osam komora.

ČELIČNA OJAČANJA

 

Iako PVC ima brojne prednosti u odnosu na druge materijale koji se koriste u izradi stolarije, on nije savršen materijal. Ovaj polimer je sklon deformacijama usled naglih temperaturnih promena, poput onih u prvoj polovini 2018. godine. Takođe, PVC se može deformisati i od dugotrajnog mehaničkog pritiska, uzrokovanog težinom prozorskog stakla. Zbog ovoga svaki iole kvalitetniji profil ima metalno ojačanje ili armaturu – najčešće od čelika. Ovo ojačanje obezbeđuje trajnost i čvrstinu kako samog profila, tako i konstrukcije prozora, odn. vrata.

IZABERITE PRAVI PROFIL DANAS – SCHÜCO SRBIJA

Najlakši način da osigurate kvalitet prozora i vrata na vašim objektima je da izaberete one izrađene od profila renomiranog proizvođača kao što je nemački Schüco.
Schüco, osnovan 1951. je jedan od najstarijih nemačkih proizvođača modernih profila za stolariju. Početkom 1980-ih je među prvima počeo proizvodnju PVC profila. Od tada traje konstantno ulaganje u unapređenje kvaliteta, pa su Schucco PVC profili globalno prepoznati kao reper kvaliteta u svojoj industriji. Svi Schuco profili se proizvode u Nemačkoj i prolaze rigorozne kontrole kvaliteta.

IZBOR PROIZVOĐAČA STOLARIJE

 

Da biste osigurali vrhunsku izolaciju svog objekta, pored izbora vrhunskih PVC profila, neophodno je izabrati i vrhunskog proizvođača stolarije. Alu-Plast Engineering poštuje sve stroge standarde koje Schüco zahteva od proizvođača koji koriste njihove profile. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji izrade, u stanju smo da ponudimo prozore od najsavremenijeg Schüco LivIng 82 profila vrhunske energetske efikasnosti. Schüco LivIng 82 je sedmokomorni profil poslednje generacije koji zadovoljava standard tzv. pasivne kuće, odn. kuće koja ima optimalno grejanje i hlađenje uz minimalnu potrošnju energije.

Pored Schüco Srbija PVC stolarije, Alu-Plast Engineering izrađuje stolariju i od Schüco ALU profila, kao i Schüco klizne sisteme koji ispunjavaju sve zahteve savremenog poslovnog i stambenog prostora.

Naš stručan tim će vam pomoći da odaberete pravu PVC stolariju prema vašim potrebama i budžetom. Budite slobodni da nas pozovete ili kontaktirate putem emaila koje možete naći na našoj kontakt strani.

Comments are closed