PVC stolarija cene

PVC stolarija cene, proračun, garancija zavise od više faktora.

PVC stolarija i PVC prozori imaju svoju cenu koja se formira u odnosu na više faktora koji utiču direktno ili indirektno. U tekstu ćemo pokušati da obradimo ovu temu i pojasnimo kako se formira i od čega zavisi cena PVC stolarije.

Brend PVC profila

Veliki broj proizvođača PVC profila nudi različite karakteristike i kvalitet od kog zavisi PVC stolarija cene. U našoj ponudi imamo veliki izbor Bergman PVC profila, Inoutic profila, Trocal/KBE/Kommerling profilaShuco profilaRehau profila i svaki nudi određene karakteristike za cenu koju plaćate.

Oređivanje cene PVC stolarije

PVC stolarija cene uglavnom zavisi od brenda proizvođača PVC profila

Verujemo da obično tražite ponudu od nekoliko proizvođača PVC stolarije, pa ukoliko neka od datih ponuda u velikoj meri odskače postoji mogućnost da to zavisi od samog brenda PVC profila, a što dalje direktno utiče na kvalitet. U Srbiji nije standardizovan kvalitet profila koje se prodaje pa postoji veliki broj brendova profila, stakla i okova i svi mogu slobodno poslovati na tržištu. Neki PVC profili su veoma niskog kvaliteta jer se prave od reciklirane plastike, bez sertifikata ili atesta i najčešće potiču iz zemalja sa niskim standardom života. Veliki problem okova sa jako niskom cenom je što proizvođači istih jako brzo budu pregaženi od kvalitetnije konkurencije, pa se može desiti da u kratkom periodu nakon ugradnje nećete moći da zamenite delove, a koji se zbog niskog kvaliteta brzo lome, rđaju i  kvare. Kvalitet stakla može prepoznati po (valovitom ) neravno izlivenom staklu.

Dakle prvenstveno je bitno odrediti za kog proizvođača profila i PVC stolarije želite da se opredelite, a odmah nakon toga idu i mere kao bitna stavka pri proračunu.

Mere i struktura PVC stolarije

Međutim, PVC prozor može imati istu površinu, ali biti različite strukture (jednokrilni prozori, dvokrilni prozori, dvokrilni prozori sa T prečkom, fiksni elementi sa pregradama, itd). Cena PVC stolarije se razlikuje u zavisnosti od vaše zamisli i potreba, pa računica samo prema merama neće biti baš najprecizniji odgovor, ali će difinitivno pomoći da odredite okvirni trošak za adaptaciju vašeg stana ili ugranju stolarije na nove objekte.

Površina pod PVC stolarijom i cena

Cena PVC stolarije zavisi od mera, ali i strukture elemenata

Nevidljivi delovi koji utiču na cene PVC stolarije

Nevidljivi delovi prozora takođe utiču na formiranje konačne cene PVC stolarije. Ojačanja od čelika unutar profila je ono na šta treba obraitti pažnju prilikom izbora i sigurno jedno od pitanja koje trebate postaviti kompaniju za koju se odlučite da vrši ugradnju.

PVC profil

PVC profil za PVC stolariju

Roletna na prozoru – bitna stavka cene

Odluka za roletnu sa PVC prozorom je svakako jedna od stavki koja će uticati na konačnu cenu ugradnje PVC stolarije. Roletne i komarnici različitih proizvođača su različitog kvaliteta pa se nakon nekog vremena može desiti da roletna promeni boju u odnosu na prozor, da dođe do odvajanja roletne i okvira i propuštanja vode na spoju. Roletna koja dolazi u kompletu sa prozorom se savršeno uklapa i zaptivanje je 100% pa ne može doći do bilo kakvog propuštanja i curenja vode.

Roletne određuju cenu PVC prozora

Roletne mogu uticati na cenu PVC prozora.

Garancija

Proverite i dužinu garancije koje izvođač radova daje, alu budite realni i sagledajte celokupnu sliku. Ukoliko neko od ponuđača suviše odstupa to može biti naznaka da nešto nije u redu i pristupite sa oprezom.

Adaptacija ili ugradnja u nove objekte sa tržišnim cenama PVC stolarije je velika investicija koju treba ispratiti iz svih uglova. Kako trajnosti, kvaliteta i brzine isporuke tako i o samo ceni PVC stolarije.

Pomoć pri proračunu cene PVC stolarije

Biće nam drago da vam naš stručni tim predloži u izboru i pomogne u proračunu cene PVC stolarije Beograd i šire, zato budite slobodni da nas kontaktirate!

Galerija PVC Stolarije

Comments are closed