Pozovite nas : +381 64 091 1111

  • Izaberite najbolje za Vaš dom
  • Proverite, garantovana najbolje cene
  • Nemacki profili, Garancija 10 godina
  • Novootvoreni salon Svetosavska 248 Barajevo

Klizni sistemi

Sa kliznim sistemom vrata možete lako izaći iz dnevne sobe u baštu. Za prolaz, klizni sistemi su se poslednjih godina ponudila kao dizajn i ušteda prostora alternativa tradicionalnim vratima. Bilo da su to praktična PSK vrata koja se lako naginju za ventilaciju, visokokvalitetna dizala i klizna vrata za velike otvore vrata ili elegantna preklopna i klizna vrata za neograničenu slobodu.


Različiti mehanizmi kliznih sistema

Podizno klizni sistem

Podizno klizni sistem sastoji se od dva do četiri prozorska elementa, od kojih su do dva vođena zasebnom šinom u podu – ostali elementi su nepokretni. Teška vrata se mogu istovremeno podizati i gurati samo jednom rukom. Pomiče se tiho u stranu i omogućava rad bez ikakvog napora. Posebno velike površine prozora i prelaz bez barijera mogu se postići ovim kliznim sistemom.

Uskočno klizni sistem

Uskočno klizni sistemu kretanje je paralelno sa fiksnim krilom (jedan je deo fiksiran, a drugi je slobodno pokretljiv). Mehanizam koji se koristi je karakterističan po tome što omogućava da se prozori otvaraju i naginju. Kada su zatvoreni, i krila i bočni element nalaze se na istoj zaptivnoj šini. Paralelna klizna vrata pomiču se tek na drugu stazu kada su otvorena. Zbog potrebne šine u okviru, nije moguć prelazak bez barijera.

Harmonika sistem

Harmonika klizna vrata sastoje se od nekoliko pomičnih prozora koji su povezani šarkama i guraju se zajedno kao harmonika tokom otvaranja. Omogućen je jedinstven panoramski pogled. Međutim, zbog mnogih malih prozora, smanjuje se energetska efikasnost. Sklopive klizne konstrukcije omogućavaju mnogo svetlosti, vazduha i sunca u kući i predstavljaju elegantnu vezu između unutra i spolja.

ALU profili

Zbog robusne stabilnosti metala, aluminijumska stolarija je posebno pogodna za stalnu upotrebu i velike staklene površine.

KATALOG DELUXE ALU ULAZNIH VRATA

Veliki izbor ALU ulaznih vrata

Preuzmite katalog